Cytat:
Witam ostatnio wyczytalem o ceramizerach do silnika jedna daweczka tego specyfiku i wyraznie podnosi jego parametry ja tylko to wyczytałem jeszcze tego nie stosowałem więc chciałbym sie poradzic czy warto i jesli ktos to stosował to prosiłbym o podzielenie sie uwagami i jakie są skutki uboczne tego bo pewnie jakies są tylko tego nie napisali w opisie tego preparatu.Jak kogoś to zainteresuje to to jest stronka www.ceramizer.pl dzieki i czekam na odpowiedzi pozdrawiam.
|
Ja stosuję ich preparaty od lat we wszystkich swoich pojazdach. I to nie tylko do silnika ale również do skrzyni i układu kierowniczego. U mnie jest już nawyk, kupuję samochód wymieniam wszystkie płyny ustrojowe i zalewam ceramizer. Żadnych negatywnych skutków nie było. Co do pozytywów. Nie oczekuj spektakularnego wzrostu osiągów bo się zawiedziesz. Moje subiektywne odczucia są takie:
1. Łatwiejsze odpalanie zimą tzw zimny start.
2. Mniejsze podatność na przegrzewanie się silnika w upały w korkach. Co przy V-ce ma duże znaczenie.
3. Odrobinę mniejsze spalanie.
4. Większa kultura pracy i mniejsza głośność.
Najlepiej przed zalaniem podjedź na stację diagnostyczną sprawdź skład spalin. W warsztacie sprawdź ciśnienie w cylindrach. Zachowaj pomiary.
Po ok 1500-3000 km powtórz pomiary będziesz mile zaskoczony.