Cytat:
|
Witam.
Po bardzo dłuuugim i wyczerpującym szukaniu przyczyny problemów z moim focusem (1.8 TDDI), odnaleziono usterkę. Mianowicie uszkodzeniu uległa pompa. Jaki tam kod błędu pokazało, to dokładnie nie pamiętam, w każdym razie gościu który podpinał się pod komputer stwierdził, że pompa poprostu się zaciera, najprawdopodobniej, a raczej napewno przez zatankowanie jakiegoś trefnego paliwa. Pewien mechanik mi powiedział, że można dolać do paliwa miksolu i problem może przejść. Jakoś nie jestem przekonany co do jego twierdzenia, więc wole zapytać na forum. Czy ten olej rzeczywiście może pomóc? Czy lepiej w moim przypadku odrazu rozglądać sie za nową pompą? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!!
|
Jeśli to prawda że zaciera się pompa wtryskowa to oznacza za słabe smarowanie, przy okazji wspomnę że wielu ludzi twierdzi że ropa w polsce jest za sucha ja nie mam w tej kwestii doświadczenia ale jeśli to prawda to dodanie środka smarnego do paliwa może pomóc w końcu koszt niewielki natomiast wymiana pompy to finansowa masakra i nie trzeba się do tego spieszyć.