Temat: [Mondeo 2000-2007] Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.
View Single Post
Stary 15-11-2009, 14:02   #49
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Zmiana podświetlenia deski rozdzielczej.

Cytat:
Napisał maestro06 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie filterki już mam tylko jak rozbierałem zegary próbowałem rozebrać LCD ale nie chciałem ich uszkodzić, pewnie jutro zrobie wszystko na tip top Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdrapujesz farbę z filtrów tak samo jak na zegarach tylko trzeba zdjąć czarne obejmy podważając je od dołu (patrząc czytelnie) po bokach (obok pręcików zasilających wyświetlacze) i potem od góry (po środku) już można palcami zdjąć spokojnie. Po zdjęciu obejm odchylić delikatnie wyświetlacz od góry i odkleić (podważyć) spod szkła zielone filtry które są przyklejone po obwodzie. Trzeba między filtr a szkło od góry wsunąć nożyk i przesunąć po całej powierzchni wyświetlacza. Sam wyświetlacz jest przylutowany na długich pręcikach i raczej się nie oderwie więc można to robić spokojnie. Po wyjęciu filtrów zdrapuje się od tyłu farbę białą a potem zieloną tak jak przy zegarach tylko idzie znacznie łatwiej.

Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 15-11-2009 o 14:20
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem