No to mnie wczoraj zapaliła się sprężyna, a do tego po chwili ta kontrolka z awarii silnika ;(
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (niestety byłem spóźniony i musiałem dość ostro jechać). Liczyłem się z tym od 15 tys km, ale dlaczego teraz jak kasowo b. b. cienko stoję ;( . Auto osłabło i wtryskiwacz stuka. Mam nadzieję, że sprawdzę sobie błędy (rano zamówiłem jakiegoś ELMa). Rano nie było lekko odpalić, tzn. zakulał i odpalił za drugim razem gdzieś po 3-4 sek kręcenia. Do tej pory to było zawsze na "dotyk". Do tego za mną taka sobie chmurka siwo-niebiesko-biała. Szarpanie przy ok 1500 obr/min. Po rozgrzaniu tylko słychać stukanie. No i oczywiście mniej mocy. Ale źle nie jest. Ciepły pali na dotyk. Kontrolki nie gasną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . W czwartek albo piątek zrobię sobie próbę przelewową.
Więc krótko i na temat. Panowie, czy do wtrysków po liftingu (czyli 2004-2005 r, konkretnie mnie interesuje wersja luty 2005) u mnie numer wtryskiwaczy wg Forda 3S7Q 9K546 BB (wg numeracji finis: 1307448, wg katalogu montowane od 15.06.2003 r.) też da się dokupić takie zestawy naprawcze? Jeżeli tak to poproszę o namiary na tego sprzedawcę części.
Eeech teraz siedzę i myślę, co tu wymyślić by było tanio i skutecznie :/ .