Przyjemny temat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. widzę że założyłeś go też na forum focusa, tak więc pewnie tutaj będziesz namawiany bardziej do mondeo, a tam do kompaktu. Ja osobiście wybrałbym chyba Mondeo. Nie wiem jakie masz wymagania co do samochodu, czy masz (duzą / niedużą ) rodzinę, itp. Jednak Mondeo to znacznie większy prestiż, większy komfort, bezpieczeństwo i jakość. Co do silnika z diesli miałem okazję jechać jedynie 2.0 TDCI 140 KM, i wydawał mi się troszkę za słaby, dodatkowo był to hatchback wiec był lżejszy od kombi. Z tym że moim zdaniem nie ma naprawdę nic złego w chipowaniu turbodiesli (oczywiście mówimy o profesjonalnych firmach), więc gdybyś zwiększył moc silnika o bezpieczne 30% już miałbyś ponad 160 KM, a to myślę wystarczy już w zupełności. Focus nie jest złym samochodem, jednak nie zapominaj że jedną klasę niższy, no i w sprzedaży 3 lata dłużej od mondeo. A jeżeli chodzi o lepsze wyposażenie, to tak naprawdę nie sądzę żeby w wielkiej mierze polepszało ogólne zadowolenie z auta. A na pewno dodatkowe rzeczy w focusie nie zrekompensują tego co możesz doświadczyć w mondeo, nawet w uboższej wersji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym stawiał na mondeo.