View Single Post
Stary 19-11-2009, 10:33   #103
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: wtryskiwacze - skuteczna naprawa w garażu

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli piszą że są nowe to raczej tak jest, nie wiem po czym poznajesz że są regenerowane.
Opisalem juz to kiedys. Polskie "regenerowane" oznacza dwa angielskie okreslenia "reconditioned" i "remanufactured" ktore sa dosc mocno inne.
Wiekszosc firm robi "reconditioned" czyli wymienia to co oczywiste i zepsute oraz moga, ale nie musza nadac nowych numerow kalibracji.
"Remanufactured" robi Delphi czyli zbiera zuzyte wtryski i zmienia wlasciwie wszystko przywracajac wtrysk do stanu nowosci fabrycznej.
No i sa fabrycznie nowe wtryski.

Jezeli z Delphi to i nowe i "Remanufactured" sa tej samej jakosci, bo sa to nowe wtryski.

Ja po przeczytaniu tego watku kupilem w koncu tanie nowe wtryski Forda. Tak, byly "reconditioned" i nie mam do tego faktury, ale w cenie nizej niz zaworki, rozpylacz i cala zabawa mam nowe wtrytski, ktore po instalacji natychmiast dzialaly sprawnie. A co jezeli po zmianie zaworka dalej bedzie zle? Mozna go oddac do sprzedawcy?

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 19-11-2009 o 10:38
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem