Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 19-11-2009, 23:37   #1328
mir200
ford::average

Model: MK 4 Tit X kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał peszt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Lista moich usterek przy 33000km:

1.Ksenony sie zawiesily i przestaly sie regulowac, ale mozna uznac, ze to moja wina(nie wolno uruchamiac silnika przy zapalonych ksenonach).

2.IVDC samo zmienia ustawienia i zawiesza sie tak, ze nie mozna przez jakis czas zmienic ustawien...denerwujace strasznie jak zawiesi sie na comfort i masz wejsc szybciej w zakret.

3.Stukanie w zawieszeniu...przod...jeszcze nie wiem czy lacznik, czy jakis moze krzyzak na kierownicy, bo stuka przy mocnym kreceniu nia.

4."Niby chromy" na klamkach powypaczaly sie, nie sa rowne, tylko z bomblami(jak by powietrza dostalo sie pod folie)

5.Paruja mi oba przednie reflektory i lewy kierunkowskaz...to juz jest masakra.

6.Nie wiem czy to usterka,jeszcze nie pytalem w serwisie...ale przy uruchamianiu silnika na moment na wyswietlaczu wyskakuje mi rysunek kierownicy (mam ten sredni wyswietlacz, nie convers), a przy gaszeniu czasami na moment miga zolte "i" ale nie zostawia w pamieci informacji co jest nie tak...a kluczyk zawsze mam w jednym miejscu i na 100 % samochod go widzi.

Chyba wszystkie usterki jakie pamietam...dosc duzo...jednak i tak na pasata bym sie nie zamienilGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mam auto na gwarancji, napisze pozniej jak serwis do tego wszystkiego sie odniosl.
co to znaczy że nie można uruchamiać silnika przy zapalonych ksenonach. Przecież przy opcji skandynawskiej zawsze są zapalone i uruchamiany jest silnik przy zapalonych ksenonach. Skąd ta opinia? z ASO?
mir200 jest offline   Odpowiedź z Cytatem