Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 20-11-2009, 13:05   #1329
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał mir200 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co to znaczy że nie można uruchamiać silnika przy zapalonych ksenonach. Przecież przy opcji skandynawskiej zawsze są zapalone i uruchamiany jest silnik przy zapalonych ksenonach. Skąd ta opinia? z ASO?
Troszke to zle powiedzialem (skrot myslowy). Nie wiem jak jest z opcja skandynawska. Zakladam, ze przy zalaczeniu zaplonu(jeszcze nie odpalamy silnika) swiatla sie zapalaja i poziomuja. Mozna uruchomic silnik przy zapalonych swiatlach, tylko trzeba im sie najpierw pozwolic ustawic. Dopiero po ustawieniu uruchamiamy silnik. Jezeli nie pozwolisz im sie wypoziomowac i odpalimy silnik w momecie poziomowania...istnieje mozliwosc, ze siwiatla sie zawiesza i nie beda sie w ogole poziomowac(opinia ASO i moje doswiadczenie). Sposob naprawy...albo ASO...ale najpierw...odlaczyc akumulator na jakas godzinke, jest szansa, ze sie naprawi...serioGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Generalnie polecal bym Ci wylaczenie opcji skandynawskiej, bo przy odpalaniu silnika swiatla na moment gasna i znowu sie zapalaja...a to jest potwornie zabojcze dla ksenonowGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Lepiej samemu pamietac o wlaczaniu swiatel.

Jeszcze jedna usterka u mnie...jak sadze...w sedanie, straaaasznie ciezko klapa mi chodzi od bagaznika...duzo sily musze uzyc by ja zamknac, potrafi w polowie drogi do zamkniecia sie zatrzymac,hehehe. W serwisie sprawdze na innym modelu czy tez tak jestGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak macie sedany to tez powiedzcie jak to u was funkcjonujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem