Cytat:
|
Z całym szacunkiem do Twoich doświadczeń ale stwierdzenie za słaby w odniesieniu do140-konnego diesla jest lekko mówiąc chybione ...........sam jak widzę podróżujesz 2,0 145KM i jeśli chciałbyś choć odrobinę obiektywizmu wykazać to jako kierowca musiałeś dostrzec kolosalną różnicę pomiędzy 2,0 145KM a 2,0TDCI 140KM, nie chcę nikogo urazić ale jeżeli 2,0TDCI 140KM jest słaby to 2,0 145KM to zdechlak ......trochę może za szorstko i pewnie się zaraz posypie się postów ale taki jest fakt
|
Nie wiem dlaczego odnosisz się do silnika benz 145. Forumowicz bikej zastanawia się nad silnikiem dieslowskim, i o tych silnikach rozmawiamy, nikt nie mówił o benzynie. Racja, ja mam 2.0 145, i przyznaję że jeżeli chodzi o dynamikę do 2 / 3 tysięcy nie dzieje się praktycznie nic. Później uważam że jest już tylko bardzo dobrze. Jednak jeżeli już miałbym je porównać (benz z dieslem 140 KM) uważam że silnik dieslowski jest nowocześniejszy, wygodniejszy w eksploatacji (nie trzeba wchodzić na obroty) i oczywiście znacznie ekonomiczniejszy. Jest też jednak znacznie droższy od benzyny, co dla mnie było ważnym czynnikiem, ponad to obliczyłem że mimo mniejszego spalania nie zwróci mi się kwota którą musiałbym do niego dołożyć. Nie uważam że 140 KM to mało, ale jadąc nim odniosłem wrażenie że trochę mu brakuję, niedużo ale jednak. Może wrażenie było o tyle większe że za takie mondeo z dieslem trzeba sporo wyłożyć, poprzez co oczekiwania są naturalnie większe. Z silnikiem 1.8 125 km nie miałem do czynienia, więc może rzeczywiście nie powinienem się o nim wypowiadać.