Temat: [Mondeo 2000-2007] Olej silnikowy ale jaki
View Single Post
Stary 20-11-2009, 21:16   #582
Tjara
ford::average

Model: Mondeo Ghia/Mondeo ST220/ Mondeo MKIV Wszystkie kombi
Silnik: 2,5 benzynka V6/3,0 220KM/ 2,5T
Rocznik: 2004/2007/2009
Domyślnie Odp: [Mk3] Olej silnikowy ale jaki

Cytat:
Napisał darmodziej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pierwszy raz słyszę, żeby producenci wycofali z produkcji samochody z instalacją gazową, ale przyznam, że nie interesowałem się tym zbytnio. Z własnej obserwacji widzę, że najbardziej boją się gazu Ci, którzy nigdy auta na gaz nie mieli. Ja mam już drugie na gaz, i bardzo sobie to chwalę, moi znajomi mają i też nie mają zamiaru z tego rezygnować. Czasem odnoszę wrażenie, że jak się zepsuje auto zasilane gazem, to na pewno jest wina gazu, ale jak zepsuje się auto zasilane benzyną lub ropą, to oczywiście paliwo nic nie ma do rzeczy. Ja osobiście największym minusem w zasilaniu gazowym widzę to, że gdzieś trzeba ten zbiornik na gaz zamontować i przez to niestety traci się trochę miejsca w samochodzie, no i oczywiście masa samochodu wzrasta, ale za to jest dużo tańsza eksploatacja. Zresztą, nikt nikogo nie zmusza do jazdy na gazie, ja wybrałem gaz, Ty ropę, inni benzynę i to jest nasza sprawa.
Pozdrawiam.
Moje poprzednie dwa auta były na gaz i widzę trochę więcej minusów. Oczywiście nie mam nic przeciwko, mnie to już nie bawi. Moja sytuacja finansowa bardzo się poprawiła i kupiłem Mondka z silnikiem benzynowym, nie muszę oszczędzać na tankowaniu i powiem Ci, że mam spokój. Zatrzymałem sobie również Stareko mundka z dieslem. Moim zdaniem te oba auta mają przewagę nad tymi z gazem. Żadnych przeróbek, butli, częstrzych przeglądów, czy regulacji itp. Moja prywatna opinia, jak mi się kiedyś, odpukać, noga podwinie to wrócę do instalacji gazowej. W innym przypadku na pewno nie.
Tjara jest offline   Odpowiedź z Cytatem