Temat: [Mondeo 2000-2007] Olej silnikowy ale jaki
View Single Post
Stary 20-11-2009, 21:29   #583
darmodziej
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
Domyślnie Odp: [Mk3] Olej silnikowy ale jaki

Cytat:
Napisał Tjara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje poprzednie dwa auta były na gaz i widzę trochę więcej minusów. Oczywiście nie mam nic przeciwko, mnie to już nie bawi. Moja sytuacja finansowa bardzo się poprawiła i kupiłem Mondka z silnikiem benzynowym, nie muszę oszczędzać na tankowaniu i powiem Ci, że mam spokój. Zatrzymałem sobie również Stareko mundka z dieslem. Moim zdaniem te oba auta mają przewagę nad tymi z gazem. Żadnych przeróbek, butli, częstrzych przeglądów, czy regulacji itp. Moja prywatna opinia, jak mi się kiedyś, odpukać, noga podwinie to wrócę do instalacji gazowej. W innym przypadku na pewno nie.
Nie wiem, skąd wzięły Ci się częstsze przeglądy, przecież przeglądy są raz do roku, razem z całym autem. Jeżeli chodzi o regulację, to benzyna i ropa też czasem tego potrzebuje. Ja też wolałbym mieć auto na benzynę, ale musiałaby znacząco potanieć, tak, żeby koszty eksploatacji były porównywalne do gazu. Zgadza się, że można mieć na tyle pieniędzy, żeby nie zwracać uwagi na cenę paliwa, ale jeszcze mnie ta przyjemność nie spotkała. Pozdrawiam.
darmodziej jest offline   Odpowiedź z Cytatem