Cytat:
|
Więc chciałbym mieć w mondku spalanie ogólne, chwilowe oraz trip...
Moje pytania brzmią:
1. Co muszę kupić zmienić żeby pokazywały się rzeczy o których piszę
2. Gdzie wgram w szczecinie soft?
3. Jakie są koszta takiej imprezy?
Napiszę tylko bo to może mieć znaczenie że pod obrotomierzem na ekranie pokazuję mi temp jaka panuje na zew...
Ford Mondeo MK3 kombi 2002r. 2.0 TDCi 130 km.
Liczę na konkretną pomoc na kogoś kto wyjaśni mi w kilku zdaniach co trzeba zrobić...
|
Cytat:
|
Wajcha kierunkowskazów z przyciskiem INFO-allegro, no i wgranie softu- kolega CERES się oferuje (poprzednia strona). Wysyłasz do niego zegary. Ewentualnie zakup zegarów z kompem- allegro. No i na Twoich zegarach chwilowego miał nie będziesz, bo masz mondzia z przed liftu.
|
Więc jak to dokładnie jest panowie , ja z tym problemem dzwoniłem do ASO ( nie mam komputerka pokładowego-tak wyszło z VIN tzn. wyświetla mi tylko temp.zew a nie ma śr.spalania, dystansu, śr.prędkości itp) i pan powiedział mi żeby mi to wszystko działało musiałbym zakupić do wszystkiego czujniki, moduł ,zegary( te akurat ma dostosowane do wyświetlania info z kompa )wajche z przełacznikem"info"i bodajże nowy sterownik silnika czy coś takiego ,ogólnie koszty w tysiącach, a tu prosze wystarczy wajcha i nowe oprogramowanie zegarów.Cos mi sie wydaje ze to nie takie hop, bo nawet jeżeli wymienimy wajche z "info" i wprowadzimy soft zegarów to z czego bedą sczytywane dane do wyświetlenia? Jak nie bedzie czujników przesyłających dane do modułu który bedąc połaczony z z funkcją "info" przekazuje (w zaleznosci co chcemy)dale informacje wyświetlane na ekraniku komputerka, bez tego sama wymiana wajchy i jakis tam soft zegarów niewiele dadza,oprócz tego ze zegary dostosuje sie do wyśw.info komputerka.