View Single Post
Stary 24-11-2009, 17:48   #5
juri231
ford::average

Model: mondeo kombi
Silnik: 2.0 130km
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Ciagly problem z dogrzaniem silnika TDCi

Cytat:
Napisał Blackwhite Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prosze o nie kasowanie tego tematu - wiem, ze jest ich multum na forum, ale moj przypadek jest inny.
przypomne problem.
Samochod strasznie sie wolno nagrzewal i do tego tracil temperature jak stalem na swiatlach, korkach etc.
Jak mi doradzono wymienilem termostat maly, nic nie dalo, nastepnie termostat duzy - tez nic, no moze samochod szybciej sie nagrzewa, ale mimo wszystko za dlugo.Caly czas traci temperature jak nie jest tylko w ruchu.
Ogrzewanie dziala poprawnie, natomiast obroty silnika czesto nawet przy 90 st C nie sa jak powinny i sa lekko zawyzone.
Co dziwne plyn w zbiorniczku wyrownawczym jest caly czas zimny, nie wazne jaka temperature ma silnik.
O co biega bo nikt, nawet w salonie Forda, nie moze mi pomoc.
Czyzby moj mechanik mial jednak racje i to pompa jest walnieta? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolego witaj miałem taki sam problem wymiana dwóch termostatów na orginalne i jest ok pozdrawiam
juri231 jest offline   Odpowiedź z Cytatem