Temat: [S-MAX 2006-2015] Denso zmiana audio-navi na nowszy model
View Single Post
Stary 28-11-2009, 12:31   #46
maciekr7
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: zmiana audio

Cytat:
Napisał arczi_75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam szanownych kolegów! Mam do Was pytanko - montowałem niedawno stację medialną Clariona i dokupywałem oryginalną przejściówkę do sterowania z kierownicy. Niestety po zamontowaniu przejściówki nie daje ona oznak życia, po prostu sterowania z kierownicy jak nie było tak nie ma. Jest tylko z ekranu dotykowego i klawiatury radyjka. Czy ktoś ma jakiś pomysł co na to poradzić? Wkurza mnie ten brak możliwości sterowania choćby poziomem głośności z kierownicy, tak jak to było wcześniej. Podpowiadam, że mam conversa+, bo rozmawiając ze znajomym elektronikiem z ASO padło stwierdzenie, że Clarion owszem sprzedaje przejściówki do Maksiów, ale hula to tylko przy starych wyświetlaczach i radyjkach oraz że do tej pory nie wymyślili nic do nowych egzemplarzy.
Wszystko przez to, że jest przez CANa łączone. ALpine zadbał o to. Ford i pewnie nie tylko wszystko na jednej szynie łączy i każde wpięcie czegoś nowego może grozić dziwnym działaniem elektroniki.
U mnie w Alpine działa sterowanie z kierownicy, ale po 20 minutach radio się resetuje. Jadę na wymianę jakiegoś modułu łączącego radio z szyną CAN. Podobno jakieś oszczędzanie energii się załącza po 20 minutach. System przeprowadza test.
Po wiedzę trzeba by się udać do twórców tych pogmatwanych rozwiązań.
maciekr7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem