View Single Post
Stary 28-11-2009, 20:46   #4
Olaff22
ford::amateur

Model: Fusion
Silnik: 1,4
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Wymiana radia fabrycznego na stereo

Ja w swojej wersji Ammbiente nie miałem radia w ogóle. Było tylko pusty plastikowy panel, który trzeba było wymienić na inny, aby normalne standardowe radio pasowało. Ponieważ kupowałem samochód w ASO, warunkiem zakupu było sprowadzenie mi takiego panelu i jego bezpłatna wymiana. I tak zrobiono. Sprowadzono taki, jak widać pod linkiem z ebay-a.
Sama wymiana panelu to dość prosta operacja. Wadą zamiennika jest tylko to, ze ma on dwa miejsca - jedno na radio a drugie to jakby taka mała półeczka - wnęka plastikowa. Po założeniu radia niestety ta wnęka nie jest dobrze spasowana i co jakiś czas się wysuwa. Mnie ten mankament nie przeszkadza. A radio gra aż miło.
Swoją drogą szkoda, ze w wersji podstawowej Fusiona zakładano tylko samą instalację radiową - bez głośników. Tyle to już można było zrobić, aby głośniki dać, chociaż w przednich drzwiach. Nawet w Pandach, czy Skodach są pełne instalacje z głośnikami. No, ale cóż...
Podsumowując, proponuję udać się do jakiegoś dilera Forda i poprosić o sprowadzenie panelu.
Olaff22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem