Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 29-11-2009, 00:05   #1342
mareckiwesoła
ford::beginner

Model: mkIV
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał Cinello Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koniec walki z trzaskami słupka. Jeden serwis bawił sie z tym w sumie 5 dni (2 podejscia, blacharnia i mechanika) i nadal trzeszaczało, wiec go zmieniłem.....drugi po 3h oddał mi auto i o dziwo cisza....az dziwnie sie jezdzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale......zeby nie bylo zbyt pieknie, to teraz w tej ciszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. slysze metaliczne dziwieki tylko z pasow bezpieczesntwa, taka jazda po bruku jest dobrym testem.

Na pewno jest to pas, bo to ten sam dzwiek, co slychac jak odpuszcza zapadka przy napietym pasie. Wiem, ze tam jest kulka, ktora blokuje pas podczas wstrzasu, ale............czy to ona tak sobie tam lata?? Slyszycie moze cos takiego ?? Mozliwe, ze juz jestem przewrazliwiony przez ten slupek i zawsze pasy tak sie zachowuja, ale nigdy nie zwracalem uwagi na to.
u mnie to samo - trzeszczy a właściwie dzwoni pas kierowcy - coś tam się odkręciło -jadę do serwisu w next tygodniu. co radzisz?
dodatkowo piszczą uszczelki - ostatnio mi je tylko smarowali i był spokój przez 100 kilometrów a potem to samo... nic nie wiedzą o podklejaniu folią (kiedyś coś takiego przeczytałem na forum i im poradziłem ale oni nic...)

a co z listwą przy progu (ta z uszczelką) też Wam odskakuje?