@felicjan: piszę wyraźnie, że nie gasną przy kręceniu rozrusznikiem. i piszę wyraźnie, że moje mondeo nie jest odosobnione, bo tak jest chociażby w A6 i C-klasse.
@macslad: normalnie w pozycji 0 nie świecą. za jednym wyjątkiem: gdy jest ciemno i przechodzę z pozycji auto do 0 - wtedy niestety świecą, ale mam pewną koncepcję na wyeliminowanie tego. Za dnia ta sytuacja nie występuje. Owszem, w innych modelach się też spotkałem ze standardowym świeceniem w 0, ale tylko tych na polski rynek. Np. sprowadzane z niemiec z tagfahrlicht świecą dziennymi w auto, a 0 rozłącza wszystko (i wg mnie tak powinno być).
Co do dodatkowych zabezpieczeń w skrzynce to nic tam nie dodawałem, tylko bezpiecznik 5A na mostku, bo obwód sterowania światłami mijania ma już zabezpieczenie 7,5A. Dlaczego 5A? Bo akurat taki miałem pod ręką najmniejszy, docelowo pewnie wymienię na jakiś rurkowy 500mA, bo nie sądzę, by tam większe prądy biegały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.