Odp: Korozja w fokach
Nie było moim celem udowadnianie komukolwiek swojej wyższości. Wydawało mi się, że to forum stworzone jest po to aby sobie pomagać, podpowiadać jak sobie radzić z problemami i szczerze pisać o bolączkach. Jak powszechnie wiadomo focusy mają problem z korozją a tu się okazuje, że na 20 postów wszyscy mają foczki idealne bo o nie dbają. To jest tak jak rozmowa o spalaniu. Zanim kupiłem fokę zrobiłem wywiad wśród znajomych posiadajacych to auto z silnikiem 1.6 ile takie cudo pali. Nikomu nie spalał średnio więcej jak 6,5 -7 litrów/100 km. Mam, okazuje się, wyjątkowy model palił (przed założeniem LPG) mi 8,5-11 litrów/100 km a 6,5 osągałem na dłuuuuugiej trasie w powolnym tempie. Proszę żeby nikt nie odnosił się do tego spalania bo nie chodzi mi o to aby prowokować kolejne czcze przechwałki. Chodzi o to, że jak ktoś nie ma problemu z korozją to niech założy wątek "Brak korozji w Fokach" i tam wypisuje jakie to ma cudowne auto bez korozji bo je myje po każdej jeździe i woskuje twardym woskiem. Mam nadzieję, że z mojej informacji o przeglądach antykorozyjnych ktoś skorzysta bo niby jest o tym informacja w książce serwisowej ale małym druczkiem a wystarczy nie dopilować raz takiego przeglądu i po gwarancji ...
Pozdrawiam serdecznie i przepraszam jeśli ktoś się poczuł urażony
Ostatnio edytowane przez Seweryn ; 02-12-2009 o 11:55
|