Temat: [Mondeo 2007-2014] Brak średniego spalania
View Single Post
Stary 03-12-2009, 08:49   #4
lisec
ford::average

Imię: Gregor
Model: MK 5 Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCi Powershift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Brak średniego spalania

Cytat:
Jeżeli by było najnowsze to moim zdaniem oprócz średniego spalania powinno również pojawić się chwilowe spalanie. U mnie wskaźnik pokazuje w miarę dobrze,choć potrafi czasem zrobić niespodziankę gdy np. wieczór pokazuje zasięg 50km a rano po odpaleniu 0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale staram się nie doprowadzać do takich sytuacji. Natomiast rezerwa pokazuje dobrze, mniej więcej zapala się gdy w baku jest około 8 litrów
Cytat:
Napisał Strzeszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie także był problem ze wskażnikiem zasięgu i poziomu paliwa. Kiedyś*nawet auto zgasło mi w trasie pomimo wskazania zasięgu 120km. Po zalaniu 5l do baku wskazywało 250km zasięgu. W maju na 1 przeglądzie wgrali mi nowy soft do komputera (była akcja serwisowa), ale wszystkie parametry wyświetlane przez komputer pozostały. Rano sprawdzę wersję softu jaką mam w komputerze i numer akcji serwisowej.
Witam Kolegów
Wcześniej przed zmianą i próbami naprawy w Aucie były wszystkie funkcje
Teraz jest chwilowe spalanie a nie ma średniego
Te funkcje były i pozostałe są zniknęła tylko ta funkcja średniego spalania.
To właśnie z Tym problemem kolega walczy w swoim samochodzie bo parę razy miał zasięgu 120km a po przejechaniu kilkunastu na Autostradzie brakowało mu paliwa żeby dojechać do najbliższej stacji.
lisec jest offline   Odpowiedź z Cytatem