View Single Post
Stary 06-12-2009, 22:26   #162
Gruno3100
ford::amateur

Model: Mondeo mk3
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Dziękuję za wskazówki . Akumulator był podobno zmieniany dwa lata temu sa faktury lecz nie jestem do niego przekonany . sprawdze najpierw ten czujnik, jaki mam ... myslę że to gorsze czyli wtryski sa ok bo problem jest tylko przy odpalaniu poza tym jedzie jak nalezy . Jedyne co mnie lekko martwi to czasami nie zawsze głośna praca silnika jak jest zimny takie terkotanie podczas jazdy przy przyspieszaniu zakres 1500-2300 obr. Jak się nagrzeje problem znika i go nie słychać wcale. niektórzy mówią ze te motory tak mają . wcześniej miałem mk1 1,8 benz i byłem zakochany w tym samochodzie i po małej przygodzie z oplem wróciłem do tej marki ale nie wiem czy tdci był dobrym wyborem ale cóz nie ma co płakać trzeba wszystko sprawdzić . No cóż ten przebieg jest podejrzanie mały ale mam ksiazkę serwisową prowadzona do 2008r. chyba ze podrobiona w obecnych czasach nic nie jest pewne ale ogólnie zamochód dobrze wygląda poza rdzą na tylnich drzwiach , którą juz zlikwidowałem ale to drobnostka i temat na inne forum. ...
Gruno3100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem