Temat: [Galaxy 1994-2000] Ile Wam pali?
View Single Post
Stary 08-12-2009, 14:24   #119
hexe
ford::average

Model: Sharan Carat
Silnik: Różowy autobus VR6 + LPG
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: Ile Wam Pali?

Cytat:
Napisał RafałB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko ciekaw jestem ile wyjdzie średnia (miasto + trasa przy 120-140km.h,a nie 90 czy 100) u nas i ile w 2.8?U mnie tak wychodzi 7-7.5 a u Ciebie????
Przy takich założeniach wychodzi mi około 14 litrów gazu a i tak zaokrąglam w górę. Ale - i to duze ALE - taka kombinacja zdaża mi się niezwykle rzadko - jakieś 90% moich jazd to miasto i korki. Sama trasa np autostradami do Monachium to średnia mi wyszła 13 litrów gazu przy 140/h a momentami poganiałem i do 180-190 km/h. Więc nie obrażaj się proszę ale z czystej matematyki nadal mi wychodzi że zakup SGA w dieslu to pomyłka. Zliczając pod kątem kosztowym i dodając frajdę z jazdy nijak inaczej nie chce mi wyjść. Zaznaczam oczywiście ze to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie wynikające z możliwości osobistego porównania obu typów silników. Miałem okazję jeździć Galaxem w dieslu, to juz mój drugi 2,8 i jak będę zmieniał za czas jakiś na MK2 to na bank pozostanę przy wyborze VR6.