Cytat:
|
Przed zakupem anteny jak mam dobrze rozumiec podstawy z systemem nawigacyjnym - coś około 250 złotych w sklepie internetowym - chciałem zapytac czy istnieje ewentualnośc naprawy aktualnej podstawy - powiedzmy jakiegoś przeczyszczenia styków czy coś w tym rodzaju. Pozdrawiam
|
Jeśli to kwestia styku kabla antenowego z anteną to jak najbardziej, można przeczyścić. Ja podejrzewam jednak, że "klękła" elektronika w antenie/podstawie. A tu już sprawa nie jest prosta, wręcz beznadziejna. Woda spenetrowała ścieżki i elementy na druku. Jest to elektronika w technologii SMD, czyli elementy lutowane powierzchniowo. Same elementy są b. małych rozmiarów/mikruski, tak więc lokalizacja i naprawa wręcz graniczy z cudem. Proponuję zakup nowej:
http://ford.sklep.pl/pl,product,3192...nawigacji.html
No chyba, że chcesz się bawić w zamienniki to wtedy allegro, ale z jakością odbioru różnie ponoć bywa jak piszą inni koledzy. Podstawa, to wynieść ją należy na zewnątrz samochodu, a co za tym idzie każdorazowo przy opuszczaniu samochodu chowanie jej. Jak kto co lubi, wybierz sam.