Odp: Co was denerwuje w nowej Fieście
Mnie denerwują następujące rzeczy, podobne do już wymienionych:
- bardzo krótka prawa wycieraczka
- hałas w tyłu, szczególnie gdy jedzie się po mokrej lub brudnej nawierzchni. Słychać obijające się o karoserię syf i wodę
- brak mocowań na dywaniki, mimo, że otwory w dywanikach są
- bardzo licho świecące przednie światła przeciwmgielne
- daleko umieszczone sterowanie ogrzewaniem, szczególnie pokrętło regulacji temperatury. Mimo przyjętej poprawnej pozycji za kierownicą muszę się sięgać do tych pokręteł odrywając plecy od fotela.
- w systemie audio wyposażonym w 4 głośniki i wyjście aux, brak głośników z tyłu. 4 głośniki oznaczają dwa głośniki główne + dwa wysokotonowe umieszczone w przednich drzwiach. Nie było to nigdzie zaznaczone gdy zamawiałem auto.
- idiotycznie umieszczona gaśnica, na "plecach" tylnych siedzeń. Po pierwsze zabiera to przestrzeń bagażową; po drugie jest to nieergonomiczne, w razie potrzeby trzeba wypieprzyć wszystko z bagażnika żeby się do gaśnicy dostać; po trzecie po zahaczeniu walizką o gaśnicę cały stelaż poluzował się i teraz kiwa się i hałasuje. Gaśnica wylądowała w torbie na akcesoria. Dziwne to umieszczenie tym bardziej, że w tylnej części bagażnika po bokach są wnęki, w których spokojnie można by tę gaśnicę umieścić.
- brak możliwości całkowitego opuszczenia prawej szyby jednym naciśnięciem przełącznika. Nie wiem ile kosztuje taki przełącznik, ale strasznie to głupie, że lewą szybą można tak sterować a prawą już nie.
- mocno przekłamane wskazania średniego spalania. Komputer pokazuje 0.7-1 litra mniejsze spalanie niż w rzeczywistości.
To chyba tyle ;-).
Pozdrawiam!
|