View Single Post
Stary 12-12-2009, 12:33   #21
Lukaszko
ford::advanced

Model: Ford Mondeo Mk5
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Strzały z pod maski przy włączonej klimatyzacji

Cytat:
Napisał Marcin2m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracając jednak do tematu, jeżeli słyszysz wyraźne trzaski to nie jest to normalne. Załączanie i odłączanie sprężarki słychać tylko na zewnątrz, a wewnątrz tylko cykanie przekaźników - choć ja nic nie słyszę. Coś masz walnięte - może poleciało Ci sprzęgło elektromagnetyczne.

Skąd pomysł, że to ma związek z klimą? Jak ją odłączysz to wszystko jest ok?
To na 100% klima bo jak ją wyłączę to jest ok. Dzieje się tak tylko jak włącza klimę(przycisk AC). Dla przypomnienia dodam że mam klimę automatyczną.

Co do samego dźwięku to może trochę przesadziłem że są to strzały. To głośne stuknięcie, tyknięcie. Z wnętrza je słychać cicho ale słychać, oczywiście tylko na wolnych obrotach w korku albo na postoju.

Nie wiem może to normalne, ja nigdy nie miałem auta z klimą stąd moje zdziwienie. No i dźwięk z zewnątrz jest dość głośny jak dla mnie.

Sprawdziłbym to ale za przegląd, czyszczenie i nabicie klimy trochę biorą, a chciałem zrobić to dopiero na wiosnę. Tylko nie wiem czy mogę tak bezpiecznie jeździć czy lepiej teraz to zrobić??
Lukaszko jest offline   Odpowiedź z Cytatem