Temat: [Fiesta 2008-2012] Reset komputera
View Single Post
Stary 12-12-2009, 14:37   #7
Darium
ford::average

Imię: Darek
Model: Ford Fiesta MK6
Silnik: 1.3 KAT 51kW
Rocznik: 22.11.2002
Domyślnie Odp: Reset komputera

Jeżdżę od serwisu do serwisu żeby mi to zrobili ale kasę na te naprawy trza mieć.

ogólnie wypala błąd:
- obwód katalizatora, 2 sonda, błąd wiązki.
katalizator sprawny, odczyty sondy w normie, wiązka była sprawdzana.

- błąd drugiego biegu wiatraka chłodnicy.
nie mam klimatyzacji. i nigdy nie było.

Obiawy:

po uruch. silnik przez jakiś czas pracuje nieźle, później zaczyna mulić. i mieć problemy żeby wbić się ponad 2500 obr. Ostatnio przejechałem 10 km na drugim biegu trzymając 4.5tyś obrotów żeby go przedmuchać. pochodził lepiej niecałe 2 dni... znowu przymula.

W pon. wymienię filtr paliwa. filtr pow. był wymieniony może aż 4 tyg temu.

Silnik był "rozbierany" i sprawdzany kilku krotnie w różnych warsztatach w Krakowie i Tarnowie. Do dziś wszyscy rozkładają ręce. może to być na prawdę drobiazg. U kumpla przytkana nagrzewnica w nadmuchu powodowała zmianę składu mieszanki i ograniczała obroty.

Jedno jest pewne. powodów może być setki.
Dla tego pytałem czy ktoś zna jakiś sposób na samodzielny reset komputera.
żeby mi pozwoliło zebrać trochę pieniędzy na dalsze naprawy.

Ten silnik nie ma instalacji gazowej. 1.3 dm3 benzyna.
Jak by się dało po prostu naprawić ten problem to po prostu bym to zrobiłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

--------

Mam dość. wczoraj na badaniach technicznych wykryli luz przy piaście. a okazało się że łożysko poszło. było zapieczone więc będzie problem je tak po prostu wyjąć. może polecieć półwałek bo poprzedni właściciel już szlifował końcówkę gwintu. a nie wiadomo co teraz się stanie z piastą. Ostatnio złamali 2 ściągacze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Darium ; 12-12-2009 o 14:42
Darium jest offline   Odpowiedź z Cytatem