Kolejny użyteczny pomysł pomagający w codziennym życiu a w szczególności w nocy gdy trafienie do popielniczki a nie obok lub znalezienie czegoś w schowku nie jest łatwą sprawą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Światło którego możemy użyć wew. samochodu nie pomaga zbytnio i zamiast punktowego oświetlenia oświetla wszystko tylko nie to czego potrzebujemy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale do sedna sprawy.
Potrzebne nam będą : około 1 metr kabla, jeden led o kolorze białym, jedna żarówka 5W5, sylikon na ciepło , wiertarka z wiertłem 5 mm, kawałek gumy lub innego plastiku, wyłącznik (ja mam zrobiony wyłącznik na raz czyli że na jeden włączony a na zero wyłączony, a można zrobić na trzy czyli jeden włączony jedno światło na dwa drugie a na zero wyłączone). Prezentuje jak zrobić z wyłącznikiem na dwa bo gdy to robiłem to chciałem podświetlić tylko popielniczkę a później brak światła w schowku zmusił mnie do dodatkowego oświetlenia.
Najpierw przygotowanie popielniczki :
Jest ona przykręcona na 3 śruby dwie po bokach jak się otworzy i jedna od spodu. Po ich odkręceniu i odpięciu kabla zasilającego zapalniczkę przechylamy całość ku dołowi po lekkich wygięciach i wyciągamy całą część.Nawiercamy dziurę z góry