View Single Post
Stary 13-12-2009, 19:32   #5
figop
ford::amateur

Model: TRANSIT EAL
Silnik: 2,5 D
Rocznik: 1996
Domyślnie Odp: 2,5D ford transit problem z swieca płomieniowa

zrobiłem na próbe metode ze zworka. kontrolka na teblicy nie zapaliła sie a swieca tez nie zagrzałasie, tzn sprawdziłem dotykajac jej obudowy. nie sprawdziłem napiecia czy dochodzi. zaróweczka jest sprawna przy zegarach. mam tam takie cos jak idzie przewód paliwowy i jest on zawiniety w taka spiralę nastepnie na prostym odcinku jest taka 2cm metalowa kosc. do niej sa podpiete 2 przewody. jeden z góry nasadzany takim kaptórkiem a dróg normalnie na styk jak kazdy inny przewód. tam tez nie ma zadnego napiecia. jak jutro pogoda dopisze to wymontuje ten cały przekaznik z zbadam sytuacje w jakim on jest stanie. jednak chciałbym byc pewny bo nowy nie drogi jest ale ze po zakupie nowego bedzie to chulało. zworka w jakim przypadku nie bedzie działała i ze kontrolka nie bedzie sie swieciła, wyczyałem ze metoda zworki powinna uruchomic uklad a jak nie uruchamia co wtedy? aku mam nowy jednak naładowałem go pozadnie, teraz wieczorem jak go załozyłem to silnikk odpalił na dotyk. jednak chyba mam tez problem a ładowaniem. mianowicie gdy dam wiekrze obroy to wszystkie zaróweczki zaczynaja mi lekko pulsowac a na wolnych obrotach jest ok. kiedys słyszałem ze to jakas dida w alternatorze jest padnieta ze na wolnych nie laduje a na wysokich ładuje jak szalony. ale to temat do innego działu. wazniesza narazie jest uklad zapłonu.
figop jest offline   Odpowiedź z Cytatem