korektor wyprzedzenia wtrusku
Witam
Mam nastepujący problem,wymieniłem wczoraj korektor wyprzedzenia wtrysku w moim mondeo 97r z silnikiem 1.8 d endura.przyczyna wymiany (zaczął przeciekac przy wyprowadzeniu kabli.
No i zaczeły sie problemy,silnik zaczął pracować jakby "twardo" ale nie zawsze ,w czasie jazdy są momenty normalnej pracy tzn łagodnie i miękko wchodzi na obroty ,prawidłowo reaguje na przyspieszanie a za chwilę cos jakby dekikatnie zaczyna klekotać jak stare diesle praca silnika stale się twarda,gorzej przyspiesza.Dziś rano nie mogłem go wogóle zapalić tzn jakby chiał zapalić ale nie mógł wejść na obroty kopcił przy tym na czarno z rury,piłowałem go i piłowałem aż nagle zaskoczył i było ok.No i myślałem że wszystko się unormowało bo przez następne 20kilometrów wszystko było tak jak na poprzednim korektorze.Ale niestety podczas powrotu do domu znowu zaczeły sie anomalie takie jak wczoraj tylko że nie tak wyraźne.
Podjechałem do mechanika po stary korektor jutro go wymienie i zobaczymy co będzie ale teraz może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić stary korektor czy był sprawny tzn czy ktoś wie jaka powinna być wartość przy pomiarze omomierzem ewentualnie czy można go podłączyć bezpośrednio do akumulatora by zobaczyć czy sie wysuwa.
|