View Single Post
Stary 17-12-2009, 13:53   #7
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie Odp: wymiana głośników z przodu

Cytat:
Napisał igrzelczyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z tym akurat sie jesli pozwolisz nie zgodze wytlumienie (tak mi sie przynajmniej do tej pory wydawalo) sluzy do usztywnienia poszczegolnych elementow w dzwiach by nie wpadaly w rezonans
wytłumienie chroni przed rezonansem, nadaje głębszego brzmienia wooferom, więcej dźwięku zostaje w aucie, ciszej w kabinie podczas jazdy...są i minusy jak chociażby większa masa wpływająca negatywnie na osiągi, spalanie, hamowanie, zachowanie się auta na drodze (oczywiście wszystko zależy od stopnia wytłumienia, auta na zawody to już setki kg wytłumienia)

chyba co do lusterek mnie nie zrozumiałeś, miałem na myśli, że wytłumienie poprawi szczególnie niskie tony i znam osoby, którym to wystarczy i zrezygnowały z zawalania bagażnika subem, ale są osoby które muszą mieć taką dawkę basu aby drżały lusterka w aucie obok na światłach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

podane Hertz to sympatyczna propozycja... zresztą nie ważne co kupisz bez wytłumienia w pełni głośników nie wykorzystasz, w dalszym kroku wzmak a w ostateczności sub Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to tylko moje zdanie a drogi do satysfakcji mogą być różne... warto też wybrać się chociaż do sklepu nie dla idiotów i posłuchać brzmienia głośników (ten Hertz ma "metaliczne" wysokie brzmienie) oczywiście osoby dla których liczy się tylko db i moc basu mogą odsłuchiwanie sobie darować bo i tak pewnie różnicy nie wychwycą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bauma jest offline   Odpowiedź z Cytatem