Odp: Światła STOP świecą cały czas
Dzieki za reakcje. otoz czujnik sprawdziłem kilkakrotnie. instalacja swiateł stop wygląda następująco: 3 kostki, jedna do czujnika przy hamulcu, druga przy sprzegle (czerwony czujnik,podobny do tego od hamulca, nie mam pojecia do czego sluzy). Obie łączą się w trzecią kostkę, na samej górze pod dechą przy podszybiu. Za tą kostką już kable wyglądają ok, tzn nie są potopione. Czarny czujnik przy pedale hamulca sprawdzony kilkakrotnie, czerwony tez wyglada ok, zreszta nie wiem do czego sluzy wiec go nie ruszalem. na chwilę obecną podpiąłem stop rzeźniczą metodą: kostka na górze rozłączona, w miejsce bezpiecznika stopu wetknięte 2 wsówki połączone kablami z czujnikiem. niby wszystko działa ale chciałbym dojść o co chodzi i jak przywrócić stan właściwy bo irytuje mnie taka jakość wykonania. Kable między wszystkimi trzema kostkami przelutowałem prawidłowo. Wygląda jakby było zwarcie w instalacji gdzies dalej (spod podszybia kable muszą łaczyc się z wiązką główną pod maską, a to już za duże wyzwanie żeby to pruć). Czy oprócz bezpiecznika jest może jakiś przekaźnik od stopu? bo w opisie nie znalazlem...