View Single Post
Stary 20-12-2009, 15:47   #2
szewczyk82
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Ford Transit x3, Galaxy 1,9 Tdi 150ps
Silnik: 2,5 td 86ps, Tdci 2.0 125ps,Tddi 85ps 2,5 V6 170ps
Rocznik: 1998, 2003, 2000
Domyślnie Odp: Transit 96r 2.5TD nie odpala!

Kolego co do odpalania obiawy AKU, ale jeśli go ładowałeś to odpada. Piszesz, że pompa nowa i wtryski...a może nie są dokładnie i odpowiednio wyregulowane? W plusowej temperaturze mógł jakoś palić a teraz klops? Co do wlewu paliwa to spróbuj podgrzać suszarką i kombinuj aż otworzysz...prawdopobobnie przekręcił się taki "będyks" wkładka zamka, mi w lato to się stało kręciłem aż wskoczyło i otworzyłem. Do środka nie powinno nic wpaść bo jest siatka (jak nikt jej nie przedarł), a nawet jak wpadnie to złego nie da zrobić bo filtr paliwa nie przepuści. Jeśli zamek nie pójdzie to musisz delikatnie rozwiercić wkładkę zamka, ale najpierw nawet na szrocie zakup sobie wkładkę (pasuje chyba też od drzwi). Wlanie do baku denaturatu nic nie da bo i tak nie odpali. W filtrze paliwa masz trochę ropy więc zanim z baku zaciągnie musi to spalić.
Musisz go jakoś odpalić, może bezpośrednio do filtra wlać odrobinę denaturatu?

Ja bym zrobił tak....wlał do baku STP do wtrysków, 0,5 litra MIXOLU, na końcu zalał do pełna ropy. Weź farelkę i wsać ją pod maskę i niech tak podmucha sobie...powinien zapalić. A świeca żarowa (płomienna) ci się świeci? Może świece masz walniętą?
Może sprawdz elektrozaworek pompy wtryskowej.

Ostatnio edytowane przez szewczyk82 ; 20-12-2009 o 15:54
szewczyk82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem