Witam.
Słuchajcie ja też mam pewien problem. Mój Transit jest osobowy (przeszklony dookoła) i kupując go miałem w nim fotele dla 9 osób. Fotele są fabrycznie demontowane (są takie wgłębienia w podłodze, gdzie one pasują i gwintowane otwory na śruby mocujące - fotele mają pasy) W dowodzie rejestracyjnym Transit miał wbite 6 osób + 960 kg towaru, ale dodatkowo miał w dowodzie wbitą pieczątkę - "możliwość przewozu 9 osób".
Gdy go przerejstrowywałem pani w urzędzie powiedziała, że może mi zostawić tylko to 6 osób + towar a jak chcę mieć 9 osób to muszę przynieść kartkę z przeglądu technicznego i wtedy będę miał 9 osób. Nie zależało mi na tym, bo potrzebowałem właśnie 6 osób i towar. Ale teraz wyjeżdzam na święta w góry ze znajomymi i przydało by nam się to 9 osób w dowodzie - to kosztuje 200 zł i ok, ale gość na stacji badań powiedział mi, że jak przerejestruję auto na 9 osób to nie będę mógł zdemontować tych foteli i wozić towaru, i nie będe mógł odpisywać sobie vatu z paliwa. Orientujecie się czy to prawda ?
A jeśli tak to ilę zapłace mandatu jak będę miał 9 osób a zarejestrowane na 6 ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.