View Single Post
Stary 22-12-2009, 00:19   #1318
smook
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Dla potomnych Tips&Tricks po odłączeniu akumulatora.

Niestety ktoś kto mi go podłaczył wpisał jakiś bzdurny kod.
Objawy: działa navi, prowadzi, nawiguje (bez głosu), widzi telefon (brak głosu), radio nie działa (na ekranie przyciski 1-6), cd nie przyjmuje płytki. Nie ma opcji wpisania kodu. Czyli radio zablokowane, CD nie działa, panel i wszystko inne działa, ale jest nieme.
Trzeba raz jeszcze odłączyć klemy i po podłączeniu pojawi się znów prośba o PIN. Po wstukaniu - działa jak trzeba.

Książka tel. dla telefonu przez BT (znalazłem przed chwilą, nie chce mi się marznąć, żeby sprawdzić). Dotychczas ze strony Nokia pobrać można było tylko program dla Symbiana s60v2. Tego nie mogłem zainstalować, ale nie tędy droga.
Ze strony http://www.ford-mobile-connectivity.com/downloadsChoice wybieramy model urządzenia. Ja mam akurat nokie z S60v3 więc zarówno dla N73 jak i 6730 wybrałem soft "car_contacts_S60_3.x_1.00.sis". Program się zainstalował i pytał czy ma działać po uruchomieniu telefonu. Jutro sprawdzę, ale może komuś się przyda. Mi w każdym razie możliwości korzystania z książki i kto dzwoni (zamiast numeru) brakuje.

Ostatnio edytowane przez smook ; 22-12-2009 o 00:21
smook jest offline   Odpowiedź z Cytatem