View Single Post
Stary 22-12-2009, 22:53   #91
mateq111
ford::average

Model: Astra III/Focus II
Silnik: 1.7 CDTI/1.8 TDCI
Rocznik: 2010/2007
Domyślnie Odp: Odpala za 2-3-4 razem, świece wymienione.

Cytat:
Napisał Mariusek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No wlasnie ostatnio prowadze dosc burzliwe konwersacje ze sprzedajacym czy przebieg nie jest przekrecony. Oczywiscie do winy sie nie przyzna, ale generalnie wydaje mi sie, ze cos jest nie tak. Silnik jezdzi i kopa JESZCZE ma bo jak powiedzial mechanik, auto z czasem bedzie coraz slabsze. Powiedzial mi, ze przy tak slabej kompresji to pierscienie są do wymiany, wiec zaczynam miec juz duze watpliwosci co do przebiegu 121 tys km.

mateq111 przeskoczylem caly temat i zauwazylem, ze rowniez sprawdzales kompresje w escorcie i ze silnik byl juz rzeczywiscie zajechany. Pamietasz moze jakie byly wartosci na kazdym wtrysku? Albo wiedziales jaki byl rzeczywisty przebieg tego samochodu?
Ja 2 zimy(2001) miałem już lekkie problemy z paleniem. Okazało się, że było ciśnienie 27, 29,29,30. Zima szybko minęła, następna miała mniejsze mrozy. Następnie rozrząd strzelił, cala głowica do roboty i to trochę poprawiło ciśnienie bo już w zimie było lepiej. Od od tego mierzenia przejechałem 100tys(do br.) więc ciśnienie było na pewno było poniżej min. W lecie na ciepłym miał max na 1 36 a najsłabszy 32 tak jak na zimnym powinien mieć.
Przebieg wielka niewiadoma. Przy tym 1 mierzeniu w 2001, może 130,230,330tys. km. Auto z siemens`a z D więc pewnie 230 albo i 330tys Km

EDIT: Kopa będzie miał bo na ciepłym olej go uszczelnia. Mój też śmigał jak talala po wymianie jeszcze turbinki mmm.
mateq111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem