View Single Post
Stary 26-12-2009, 01:07   #1
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Odszkodowanie AC za Foczkę :/

Witam wszystkich.

Post powstał w wyniku kilku PW względem tego tematu (sprzedaż Foczki):
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=85608

Samo zdarzenie i wszelkie opisy/działania jakie zostały podjęte są szczegółowo opisane na forum Focus Klub Polska:
http://www.focusklubpolska.pl/showthread.php?t=32760

W skrócie opiszę sytuację:

****iarze rozwalili mi Fokę, walnęli ją z boku i wymigali się od odpowiedzialności, ja zostałem uznany za winnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. brak świadków a auta po zderzeniu ustawiły się tak, że nie miałem jak udowodnić, że lecieli złym pasem. Przez jakiś czas miałem nadzieję, że monitoring coś wykaże, ale okazało się, że kamera była w momencie zdarzenia w inną stronę skierowanaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przyznałem się do winy (od razu na miejscu zdarzenia), miałem AC a auto potrzebuję więc zależy mi na szybkim zakończeniu sprawy.

Po wycenie wyszła szkoda całkowita i teraz zaczynają się krzaczki...

TU - Ford Allianz, na e-maile nie odpowiada (jak na razie), a telefonicznie nie mają uprawnień, żeby podawać szczegóły.

Dostałem papiery tylko z wyceny przedwypadkowej, zadzwoniłem do TU - mieli dosłać resztę (wycenę powypadkową Foczki, wysokość wypłaty odszkodowania) - nie zdążyli...

Kasę z AC dostałem na konto chociaż nie widziałem dokumentów wyceny powypadkowej, aukcję wystawiłem wg sumy wyceny przedwypadkowej (wartość auta - wypłatę z AC = "kup teraz"), spróbuję wykorzystać tą aukcję do podważenia wyceny powypadkowej auta, bo wiem, że nikt nie kupi za ta kasę auta chociaż TU uważa, że tyle jest warta Foka po wypadkuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W poniedziałek mam dostać wszystkie dokumenty jeszcze raz i jestem ciekaw czy TU nie zmieni teraz przedwypadkowej wartości autaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest jeszcze sprawa uszkodzenia auta, koszty naprawy samej blacharki przekroczyły 70% wartości auta więc w mechanikę nawet się nie zagłębiano, a całą siłę uderzenia przyjęło tylne koło więc zapewne zawieszenie/półosie/podłużnice Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. coś z tego też jest do wymiany/zrobienia co powoduje utratę wartości auta, chociaż nie zostało wymienione w wycenie kosztów naprawyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Za wszelkie sugestie i porady serdecznie dziękuję.

P.S.1 Sorki za przydługi temat, ale może już nie będę miał dziwnych PW

P.S.2 Czy jest sens się odwoływać czy raczej już nic nie wywalczęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S.3 Czy TU ma obowiązek odkupić Fokę ode mnie po cenie, na którą wycenili auto po wypadkuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S.4 Foczka przedwypadkiem wyceniona na 18100, z AC 7000 czyli pozostałość warta 11100Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez M.A.G. ; 26-12-2009 o 22:24
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem