Cytat:
witam koledzy walcze od rana z moim dogrzewaczem dwa razy mi odpalił i cisza i ma taki problem że na pompce paliwa mam dwa plusy,zmieniłem drugi sterownik i to samo gdzie szukać przyczyny może ktoś miał taką przypadłośc dzięki
|
Zanurkuj pod auto. Zdejmij obydwa kable czy zaciski z pompki paliwa, Wyjmij wtyczkę od piecyka i spawdź instalację auta.
Chodzi o to czy masz dobre połaczenie pomiędzy gniazdem a pompką, tzn. pinem nr 4 / + /a tym jednym z kabli do pomki i pinem nr 3 /- /,a drugim kablem przy pompce. Trzeba te połączenia 'przedzwonić', Można tez podać 12 V, na te dwa piny 3 i 4, pomka "cyknie" ale UWAGA; te 12 V do gniazda, czyli to co wiisi przy progu auta, a nie na wtyczkę co idzie do piecyka, bo spalisz na Amen STEROWNIK PIECA.
Czy jasne? Jak to co wyzej przetestujesz i nie ruszy, to spawdż czy po zapaleniu silnika masz na na pinie nr 6 i 7 / GNIAZDA / +12 V,
Jak to wszystko gra, a dalej cisza to są nałapane błedy w sterowniku....
Pozdr.
DOPISANO; tyle się natrudziłem aby ci pomóc a ty piszesz, że odpala.... ludzie...tylko teraz sie wyłacza, bo nie goni ci dobrze płynu przez ten piec i ise przegrzewa, silnik chodzi ?