Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 05-01-2010, 11:49   #1427
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał antyrama Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To nie tak. Jeździć można, ale otwierać maski nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poczytałem o tych zamkach zimą i stwierdziłem, że nie widzę powodu by go przy takim mrozie otwierać.
...widzę, że zbyt dużo poza miastem nie jeździsz ;-p w okresie sypania soli na drogi, zdarza mi się, że muszę uzupełnić płyn w spryskiwaczach, co było właśnie przyczyną moich ubiegłorocznych przebojów z maską przy -24 ;-p
problem tkwi w nieszczelnym pancerzu linki, która idzie bokiem komory silnika. Trochę wilgoci i linka zamarza. U mnie pomogła wymiana linki i wtłoczenie smaru pod ciśnieniem przed montażem.

Cytat:
Napisał ernestpierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja napiszę o dziadowskich spryskiwaczach szyby przedniej. Sikają jak 20 letni polonez. Dodatkowo mają: niskie ciśnienie, są nieekonomiczne, zbiornik płynu jest za mały przy ksenonach (2,5 litra???? OBCIACH zwykła corolla ma 4,5L!!!). Ogólnie działają , ale przy tej klasie auta to LIPA.
Zgadzam się, uważam, że spryskiwacze są...powiedzmy słabe, zwłaszcza powyżej 100 km/h. Ich plus to, to ze są podgrzewane.
Nie wiem co piszą w instrukcji ale nie zdarzyło mi się wlać mniej niż 4 litry do zbiornika...dziwne