Temat: [Fusion] Typowe awarie i usterki
View Single Post
Stary 05-01-2010, 13:53   #48
jarekwalus78
ford::average

Model: fusion,focus II
Silnik: 1.4 TDCi,1.8 TDCi
Rocznik: 2006,2009
Domyślnie Odp: Awarie Fusiona

Cytat:
Napisał jarekwalus78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.auto posiadam od 3 lat,zakupiłem jako nowe,mam przejechane dopiero 63 tys.Awarie zaczęły się od razu po wyjechaniu z salonu.Przy przebiegu 500 km spadł pasek,wadliwa podstawa alternatora,potem już było z górki-wycieki:miska olejowa,miarka oleju,i gdzieś z góry silnika.Po gwarancji miałem wyciek płynu chłodzącego i z uszczelniacza wybieraka skrzyni biegów koszt ok.550 zł.Ostatnio wymieniłem sprężyny tylne,nie mam do nikogo zalu,po prostu za duzo ładowałem do bagażnika ok.600 zł.Odboje tylne porwały się,koszt niewielki ok.60 zł zakupione na allegro,bo oryginalne występują razem z amortyzatorami,byłem na sciezce i amorki sa O.K. więc po co przepłacać.Narazie od ok.20 tys.nic się nie dzieje.Zastanawiam się nad założeniem halogenów,narazie powstrzymuje mnie cena w ASO 1200 zł.Szukałem zamienników, koszt ok 400zł całego zestawu:lampy,ramki do lamp,przełącznik i wiązka,ale niestety do modelu przed liftingiem.Może ktoś wie gdzie można kupić cały zestaw do modelu po 2006 roku.
Dziś zlokalizowałem kolejny wyciek,tym razem z półosi lewej.W garażu na podłodze zauważyłem plamę oleju i trochę się wkurzyłem.Wymiana będzie na pewno kosztować więcej niż sam uszczelniacz.
jarekwalus78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem