Odp: Często włączający się wentylator chłodnicy
Dzięki za wyjaśnienie różnic między tymi silnikami. Może faktycznie to że w moim 109KM mam osłonę plastikową na silniku mnie zmyliło, muszę sie jeszcze dokładnie temu przyjrzeć. Tylko, że mam dwóch znajomych, którzy jeżdżą wersjami focusów II 90KM i tamte silniki zupełnie inaczej "brzmią" zarówno na wolnych obrotach jak i na wyższych i przy otwartej masce. Nie jest to chyba tylko kwestia gorszego wyciszenia (braku osłony plastikowej) lub innej turbiny. Wyraźnie słychać tam charakterystyczny klekot narastający w momencie wchodzenia silnika na obroty, czego u mnie prawie nie ma. Miałem okazję również jeździć takim focusem z silnikiem 90KM i silnik zachowuje się zdecydowanie inaczej. Ale ok, przyjmuję do wiadomości, że to obydwa silniki PSA i są bardzo podobne.
Tym moim nowym focusem jeżdżę od trzech miesięcy, czyli tylko w okresie jesienno-zimowym i załączenie sie wentylatora w dziwnych okolicznosciach (zimno na zewnątrz, silnik chłodny, klima wyłączona) nastąpiło na razie jakieś cztery razy. Po włączeniu sie wentylatora w czasie jazdy już się nie wyłączył mimo kontynuowania jazdy na odcinku paru km aż do zatrzymania się i wyłączenia silnika. Po wyłaczeniu silnika wentylator popracował jeszcze około minuty i się wyłączył. Po ponownym odpaleniu silnika wentylator już się nie załączył.
|