Temat: [Mondeo 2000-2007] Schemat włącznika wycieraczek
View Single Post
Stary 09-01-2010, 16:58   #5
Sasanki
ford::beginner

Model: Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Schemat włącznika wycieraczek

Cytat:
Napisał topas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam
mam niestety złe wieści.
po rozebraniu przełącznika wycieraczek (wymontowanie i demontaż jest b. proste, raptem kilka śrubek) widać, że połamały się blaszki styków włączających spryskiwacz. moim zdaniem nie do naprawy.
pozostaje tylko wymiana.
na szczęście jest bardzo dożo ofert na motoallegro.
cena ok.40-60 zł plus przesyłka

ok trudno się mówi, pewnie mam to samo. A jak wygląda sprawa demontazu?
to wygląda jak w przypadku focusa I , wystarczy zdjac pokrywe obudowy kolumny kier. (tą górna na zatrzaski? czy w mondeo trzeba rozkrecic caly spod ? bo widze ze pod kolumna obudowa jest na 3 śruby z tym ze tej tzeciej to nie siegne bez zdejmowania calego spodu

właśnie dorwałem księgę typu : "Sam naprawiam..." jest tam info na temat wymiany jak i demontażu samej obudowy kolumny kierowniczej oraz przełączników w kierownicy, i tu pytanie: faktycznie trzeba demontować sterowanie radiem, oraz odkręcać od spodu te 3 śruby czy wystarczy podważyć i zdjąć góre i poprostu podmienić przełącznik??

Część już jest do mnie w drodze, nie da rady sie poruszac po zasolonych drogach bez tego małego guziczka, swoja droga ze cos takiego padło w 4 letnim aucie

Ostatnio edytowane przez Sasanki ; 11-01-2010 o 15:59 Powód: nowe informacje
Sasanki jest offline   Odpowiedź z Cytatem