View Single Post
Stary 11-01-2010, 18:43   #951
kk3
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI 90 ANU
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Witam wszystkich , na początku podziękowania dla wszystkich za ten temat i to forum . Jak kupiłem swoją galaktykę to nie wiedziałem że istnieje takie coś jak dogrzewacz , a dzisiaj właśnie usłyszałem pierwszy raz start mojego odrzutowca :-) Ale od początku , diagnoza Vag - iem pokazała cztery błędy 1409 i piąty 1492 blokujący piecyk- chyba :-) ,piec na stół i do roboty. Wymieniłem świece i sitko , dodatkowo urwany kabel na wtyku dogrzewacza pin 7 - polutowane, dzisiaj uruchomiłem i śmiga grzeje , euforia ale chwilowa piec się wyłączył - błąd 1410 - ponowny start chodzi ale znów zwalnia to ja pod auto i masuję , uciskam węże gumowe odchodzące od piecyka i wszystko git nie wyłącza się ale pracuje już wolniej - diagnoza - zero błędów I tutaj moje pytanie czy dogrzewacz mógł się zapowietrzyć jeżeli tak to co z tym zrobić i czy na postoju zapalając na zimnym ma chodzić cały czas na full aż do nagrzania silnika czy może zwalniać - dziś nie udało mi się nim pojeździć . I jeszcze jedno pompka na podszybiu pracuje , czy jest możliwe żeby była mało wydajna bo coś oprócz szczotek się zepsuło , jak to sprawdzić? Dziękuje jeszcze raz wszystkim za pomoc dotychczasową i w przyszłości .
kk3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem