Odp: Geometria tył ,pochylenie kół
Witam w Nowym Roku i Życzę Wszystkiego Dobrego!!! Dzięki za podpowiedź, wymieniłem "kości" czyli te krótkie wahacze tylnej osi te dolne i oczywiście pomogło-koła stoją prosto. Kupiłem odrazu z zamontowanym tulejami, a dodam, że wcześniej wydałem dużo kasy na wymiane 12 tulejek + 2 cukierki i było gorzej niż przed wymianą. Wszystkich przestrzegam, że jeśli mechanik będzie wam chciał wymienic cukierki to jeśli da rady zrobic to bez wymiany innych części to ok, ale jeśli powie że trzeba wymieniac tulejki bo odkrecic sie sruby nie dadza bo pozapiekane itd to albio sobie darujcie i szukajcie kogos innego albo wymieniajcie całe wahacze, bo orginalnych tulejek do wahaczy nigdzie nie ma, sa tylko kompletne wahacze. Mi wyminieli tulejki, które okazały sie za miękkie i lipa-można kręcic kołami na wszystkie strony. Ja wyminiłem tylke te krókie wahacze-kupiłem firmy "meyle" ponoc bardzo dobre, płaciłem po 105zł za sztukę (orginał w aso 296zł szt). Aha obowiązkowo trzeba ustawiac zbieżnośc, w moim przypaku wymiana kosztowała 50zł+50zł zbieżnośc+210zł wahacze i cacy. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez popiz ; 12-01-2010 o 14:05
|