Temat: [Kuga 2008-2012] Co ogólnie sądzicie o tym modelu
View Single Post
Stary 12-01-2010, 16:11   #143
lenio
ford::amateur

Model: kuga
Silnik: disel
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Co ogólnie sądzicie o Fordzie Kuga

Witam
Dzięki za odpowiedzi. Na kompie też mam 9,2 ale rzeczywistość jest inna .Duże spalanie miałem jeszcze przed śniegiem na ulicach.Kupiłem ten samochód w niemieckim salonie forda ( był demo) (ful opcja).Myślałem , że pod klijęta może być jakoś podreserowana.
Pojechałem do forda ale tam nic nie zwojowałem, zasugerowano mi zmianę oprogramowania na nowszą , może to coć pomoże (może!!).Pytałem innego właściciela podobnej kugi , stwierdził ,że miał podobny problem i pojechał do forda.Coć pogrzebali w silniku i teraz pali 8 l .A jak ja pojechałem to mieli kwadratowe oczy.
Nie upieram się i rozumię coś z czegoś wynika , ale jak pisałem mam jeszcze S-maxa też z niemiec , który jest większy o tym samym siliku i kołach a pali o wiele mniej.Przed tymi samochdami miałem przez pięć lat C-maxa 1,6 disel który palił max 6-7 przy ekstremalnej jeżdzie i dlatego te spalanie jest dla mne zaskoczeniem. Atak ogólne jestem bardzo zadowolony z forda , jest dla mne bezawaryjnym samochodem.Nie zgadzam się z powiedzeniem "ford gu..... wort" powiem dalej "ale jezdzi się jak lord"
lenio jest offline   Odpowiedź z Cytatem