Cytat:
|
Witam
Dzięki za odpowiedzi. Na kompie też mam 9,2 ale rzeczywistość jest inna .Duże spalanie miałem jeszcze przed śniegiem na ulicach.Kupiłem ten samochód w niemieckim salonie forda ( był demo) (ful opcja).Myślałem , że pod klijęta może być jakoś podreserowana.
Pojechałem do forda ale tam nic nie zwojowałem, zasugerowano mi zmianę oprogramowania na nowszą , może to coć pomoże (może!!).Pytałem innego właściciela podobnej kugi , stwierdził ,że miał podobny problem i pojechał do forda.Coć pogrzebali w silniku i teraz pali 8 l .A jak ja pojechałem to mieli kwadratowe oczy.
Nie upieram się i rozumię coś z czegoś wynika , ale jak pisałem mam jeszcze S-maxa też z niemiec , który jest większy o tym samym siliku i kołach a pali o wiele mniej.Przed tymi samochdami miałem przez pięć lat C-maxa 1,6 disel który palił max 6-7 przy ekstremalnej jeżdzie i dlatego te spalanie jest dla mne zaskoczeniem. Atak ogólne jestem bardzo zadowolony z forda , jest dla mne bezawaryjnym samochodem.Nie zgadzam się z powiedzeniem "ford gu..... wort" powiem dalej "ale jezdzi się jak lord"
|
Cytat:
|
zmianę oprogramowania na nowszą
|
Czy jak się poprosi w serwisie to wgrają najnowszą wersję gratisowo, czy trzeba coś zapłacić ?. Mi średnia wychodzi od początku tj. koniec listopada (3 tys. przebieg) 8,4l, czzy taki wynik jest akceptowany, czy też zbyt wiele ?