Dzieki chociaż za ten jeden komentarz,natomiast proszę ludzi ze śląska,małopolski aby dali o sobie znać może jest szansa na spotkanie bo to dla mnie ważny temat. Otóż kupiłem ten samochod - Demo- od dealera z przebiegiem 20 tys i mam nieodparte wrażenie że woził sie nim nie wiem kto i rozprawiczyli przeniesienie napędu.Jak szukałem czegokolwiek na ten temat znalazłem artykuł podaje link
http://forum.fordclubpolska.org/newr...te=1&p=1331667 i tu treść ...Jeśli o tym zapomnimy i będziemy nimi jeździli w trybie 4H lub 4WD po suchym i twardym - możemy uszkodzić mechanizmy przeniesienia napędu (rozdzielanego sztywno "pa pałam" między osie). Zwiastunem kłopotów będzie utrudnione skręcanie (połączone z szarpnięciami i szuraniem opon na ciasnych zakrętach).
A ja mam właśnie podobne objawy- samochód na suchuchej np. kostce brukowej w parkingu podziemnym przy ostrym skrecie w lewo lub prawo (i włączonym 4H) na 1 biegu staje jakby hamulce trzymały a po dodaniu gazu szarpie;-( Proszę o komentarze i pomoc klubowiczów.