Witam i pozwole sie dołączyc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiscie i mój silnik sie nie nagrzewa,termostat mały zmieniłem ok rok temu razem z płynem i nie pamietam juz czy cos sie poprawiło czy było bez zmian
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz zacząłem bardziej sie temu przygladac i u mnie wyglada to nastepujaco:samochod garazowany wyjezdzam na trase robie 70km z predkoscią 80-100km/h wskazówka podniesie sie po ok 20km do połowy(ciepłe powietrze z nawiewu jest odczuwalne po 3-4km) jak go troche przygazuje tak do 140km/h to osiaga temperature właciwa ale zaraz po zwolnieniu opada do połowy (dodam ze chłodnice mam lekko przysłoniętą).
Dojezdzam na miejce samochód stoi na mrozie jakies 2-2,5 godziny i wracam do domu a tu jaka miła niespodzianka zanim wyjade z miasta juz jest temperatura własciwa i co lepsze w drodze powrotnej przy predkosci nie przekraczajacej 80km/h temperatura nie opada tylko sie utrzymuje.Ale to nie koniec ciekawostki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,dzis zrobiłem ta sama trase tylko predkosc w dwie strony max 80km/h (nie spieszyło mi się) i postój o wiele krótszy bo tylko 10 minut i sytuacja w czasie powrotu sie powtarza,dwie minuty w miescie i temp. w normie (temp otoczenia w granicach -10 i spalanie w dwie strony 4,5l ,a i nawiew włączony jest cały czas na 4-5)
Więc o co tu chodzi??,bo ja juz sam nie wiem
Pozdrawiam