View Single Post
Stary 17-01-2010, 01:05   #10
maestro06
ford::professional

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Montaż czujników parkowania - tył.

Cytat:
Napisał dikileiden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myślę że fabryczne otwory pod czujniki parkowania (przynajmniej u mnie w kombii) są zdecydowanie za duże żeby pasowały do nich czujniki z allegro
zaraz podeślę Wam link swoich czujników z allegro jakie kupiłem do zderzaka ST z seryjnymi dużymi otworami, czujniki podeszły idealnie, są na wcisk z małymi wypustkami trzymającymi od wewnątrz zderzaka i dźwięk beepera nie wnerwia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czujniki kupiłem od tego użytkownika, musiałbyś do niego przedzwonić czy jeszcze je posiada
http://allegro.pl/show_user.php?uid=11542922

Cytat:
Napisał macslad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mondeo fabrycznie były montowane dwa rodzaje czujników (prawdopodobnie zależnie od rocznika chociaż niekoniecznie) Bosch i Valeo. Valeo (takie są u mnie) mają średnicę 22mm. Tylko zwróć uwagę, że są montowane od wewnątrz zderzaka i są osadzone w takich gniazdach w zderzaku, dzięki którym są ustawione w odpowiednim kierunku.
Pozdr.
owszem są te gniazdka, można je dokupić w aso, ale ja sie ich pozbyłem bo czujniki które kupiłem na allegro mają możliwość dopasowania

Ostatnio edytowane przez maestro06 ; 17-01-2010 o 01:07
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem