Temat: [Mondeo 2007-2014] 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników
View Single Post
Stary 19-01-2010, 21:16   #75
keisim
ford::professional

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

Cytat:
Oj Miruś, ja Cię chyba jednak muszę namówić, żebyśmy kiedyś na prostej stanęli. Wtedy zobaczymy, czy ta różnica rzeczywiście jest tak olbrzymia, czy też jest to bardziej psychologiczna "przepaść" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TiM, nie tak dawno zmierzyliśmy się z PAFFCIEM w różnych konfiguracjach - najpierw swoimi autkami, potem przesiadka, od 50km/h, od 100km/h (czy jakoś tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), Różnica była ale nieduża - gdy jechał z przodu to jego autko lekko mi odchodziło, jadąc za mną musiał lekko odpuszczać... Summa summarum stwierdziliśmy, że "na oko" różnica nie robi takiego wrażenia jak na papierze, przyjmując że u mnie jest fabryka 150KM/370Nm a u PAFFCIA wirusek 174KM/421Nm.

...że nie wspomnę o koledze z S-Max'a z ostatniego krakowskiego spotkania, który na obwodnicy szedł ze mną niemal łeb w łeb - on był na fabryce, ja miałem wtedy wirusa.

Zapewne dopiero pomiary ze stoperem w ręce wykazałyby zauważalną przewagę wirusa...