Czy jakość albo marka kupowanego paliwa ma jakieś znaczenie ile auto pali? Szczególnie jak tankujemy bardzo dobre (drogie) paliwo.
Pytam, bo cały czas tankuję Ultimate Diesel, ale ostatnio nie było mi po drodze do BP i na zasięgu ok. 50 km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zatankowałem na Statoil nowe paliwo DieselGold.
Stylu jazdy nie zmieniłem, oszczędny jakoś nie jestem co widać w moim podpisie i w statystykach autocentrum.pl. No i...???
No i teraz mój mondek pali mniej. Na połowie baku wg wskazówki zawsze miałem przebieg ok 250-280 km, a teraz 350-380 czyli całe 100 km więcej. Średnie spalanie wg komputera (który jest resetowany po każdym tankowaniu pod korek) było 10-9.8 jest 8,6-9,1. Jazda po mieście, korki itp.
Zrobię test i przez miesiąc będę tankować tylko DieselGold na Statoil i zobaczę, co jest grane.
Może moja ulubiona stacja BP ma przestawiony lekko dystrybutor i wcale nie tankuję tyle ile pokazuje licznik? Może pistolet na BP odbija wcześniej? Sam nie wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.