Nie wiem jak w przypadku innych silników ale niestety w 2,8 niefirmowe termostaty nie robią. Właśnie to przerabiałem. Jakiś czas temu nie za bradzo działało ogrzewanie w aucie. Diagnoza mechanika - pewnikiem termostat się zablokował w pozycji otwarty. Wymiana na nowy niestety nieoyginalny i zonk. Nie dość że się nie chce za diabła odpowietrzyć to i silnik się grzeje, Chyba się diabeł tym razem nie otwiera
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na szczęście nie wywaliłem tego oryginalnego wyjętego i wczoraj zapakowali mi go z powrotem. I jak ręką odjął. A przyczyną kiepskiego ogrzewania okazał się zawalony na maksa filtr kabinowy. Boże broń nas od kiepskich mechaników i ich diagnoz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety w 2,8 jest tak kiepskie dojście że trzeba cewkę zdejmować i pół instalacji gazowej zeby się dostać. Dwie stówki w błoto poszły